"CERCA GRATUÏTA"

CONOCE MEXICO, FOTOS E IMAGENES DE MEXICO Y ESPAÑA, POEMAS DE AMOR, BUSQUEDA GRATUITA, CULTURA MEXICANA, TRADICIONES DE CATALUÑA, VIAJES, TURISMO, ESCAPADAS, HISTORIA Y MUCHO MAS AQUI... EN GOOGLE.

29 d’abril 2009

***El Museu de Sant Cugat del Vallès***


Visitant la Ciutat de Sant Cugat del Vallès, que està situat molt a prop de Barcelona Espanya, recorrent les sevas carrers i avengudes vaig poder entendrà que té molts motius per ser visitat ja que conta amb un important patrimoni arquitectònic.

Un d'ells, el més important és el Monestir de Sant Cugat, que es va fundar a honor a Sant Cucufate, màrtir cristià de l'època de Dioclecià, es té notícia que l'inici de la seva fundació va començar al segle IX i després de les destruccions de Almanzor es va refer a finals del XII.


A partir del segle XI Arnau Cadell s'encarrega de l'esculcura dels capitells i de la construcció del claustre. Encara que l'esglesia és important, ho que hi ha donat fama mundial a Sant Cugat és el seu esmerat i gran claustre dels monjos.

El qual amb motiu de la llei de desamortizació de béns eclesiàstics, promulgada a l'any 1835, els monjos de Sant Cugar van haver d'abandonar el monestir. Hi va haver un gran incendi per aquesta causa i van sortir per salvar les seves vides ... passejant per el museu vam veure un retaule on compte un monjo:




* S'accepten opinions referent aquests textos, ja que s'estan donant a coneixer per una persona que nés resident però que no és catalana, per endavant GRÀCIES *