"CERCA GRATUÏTA"

CONOCE MEXICO, FOTOS E IMAGENES DE MEXICO Y ESPAÑA, POEMAS DE AMOR, BUSQUEDA GRATUITA, CULTURA MEXICANA, TRADICIONES DE CATALUÑA, VIAJES, TURISMO, ESCAPADAS, HISTORIA Y MUCHO MAS AQUI... EN GOOGLE.

15 de setembre 2009

"CATALUNYA ATORGA MEDALLA D'OR PER A MÉXIC"



Homenaje del Orfeò a Pau Casals en Veracruz (México) 1951.


En agraïment a Mèxic per haver generosament donat auxili, acollida, protecció i ajuda humanitària als exiliats catalans fa 70 anys, quan es van veure en la necessitat de fugir de Catalunya per la repressió franquista, el Govern concedeix a Mèxic la medalla d'Or de la Generalitat.

Aquest premi és el més extraordinari que atorga el Govern Català als que considera el mereixen i en aquesta ocasió es dóna al Poble Mexicà per la valentia i fraternitat mostrada en temps de difícil situació social i econòmica que es vivia a Europa.

Els Catalans lluny de fer un mal a Mèxic van reconèixer l'ajuda humanitària i van formar una anella de fortalesa mútua entre ambdues nacions.


ENLLAÇOS RELACIONATS:



*** S'accepten opinions referent aquests textos,
ja que s'estan donant a coneixer per una persona que és resident
però que no és catalana, per endavant GRÀCIES ***


*** Gràcies per la seva visita ***


11 de setembre 2009

*DIADA NACIONAL CATALANA*



Foto presa del Periodico.com


L'11 de setembre es celebra el Dia Nacional de Catalunya, una festa coneguda popularment amb el nom de la Diada. La història de la Diada té el seu origen l'11 de Setembre de 1714, quan, després de diversos mesos de resistència, Barcelona cau davant les tropes borbòniques durant la guerra de Successió.

Catalunya, que fins aquell moment havia estat com a nació de sobirania compartida, va perdre totes les seves llibertats nacionals, se li va prohibir qualsevol manifestació de la seva llengua i cultura i es van abolir totes les institucions catalanes. Aquesta situació perduraria fins a la Segona República (1931-1939) quan Catalunya va establir un Estatut d'Autonomia i va recuperar part de les seves llibertats.

Però de nou, després de la Guerra Civil, Catalunya torna a ser víctima de la repressió, aquesta vegada no borbònica sinó franquista. Finalment, quan el 1980 s'estableix el Parlament de Catalunya es proclama aquest dia Festa Nacional.

Cada 11 de setembre es commemora una derrota històrica i la pèrdua d'institucions i llibertats civils, amb concerts, ofrenes i amb l'objectiu de reivindicar la llibertat i la identitat de Catalunya.


*** S'accepten opinions referent aquests textos, ja que s'estan donant a coneixer per una persona que és resident però que no és catalana, per endavant GRÀCIES ***


Informaciò d'activitats que és fan a Mèxic amb motiu de la diada nacional de Catalunya:

“ORFEÓ CATALÁ DE MÈXIC”


*** GRÀCIES PER LA SEVA VISITA ***