"CERCA GRATUÏTA"

CONOCE MEXICO, FOTOS E IMAGENES DE MEXICO Y ESPAÑA, POEMAS DE AMOR, BUSQUEDA GRATUITA, CULTURA MEXICANA, TRADICIONES DE CATALUÑA, VIAJES, TURISMO, ESCAPADAS, HISTORIA Y MUCHO MAS AQUI... EN GOOGLE.

28 d’agost 2009

*DELS CASTELLS HUMANS CATALANS *





Els Castells Catalans (Torres humanes), han estat escollits per formar part en la llista que es presentarà davant la UNESCO el 31 d'agost 2009, com a candidats a ser declarats Patrimoni de la Humanitat.

És una manera de perpetuar la Cultura Popular i Tradició Catalana, de la qual estic totalment d'acord que cada País lluiti per la seva sobirania i superació.


El director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPT), Ramon Fontdevila, va ser l'encarregat de presentar la documentació reglamentària de la candidatura, que reuneix elements informatius audiovisuals en català, castellà, anglès i francès sobre els castells , el seu funcionament, la seva història, les seves tipologies, la seva evolució i la seva actualitat .... “seguir llegint...”

ELS CASTELLS que van començar a tenir rellevància a partir del segle XVIII, avui compta amb més de 7,000 participants i la comunitat catalana estarà a l'espera de la resolució que marqui el terme d'aquesta declaració que esperem sigui satisfactòria.

També m’ enterat que en la diada de Sant Felix a Villafranca del Penedés, a les festes d'aquesta regió s'intenta aixecar i descarregar un castell de 10 pisos que seria un dels més grans èxits d'aquesta temporada. S'espera comptar amb una pinya descomunal per aconseguir-ho. “Seguir llegint sobre el tema”


ENLLAÇOS RELACIONATS:




*** GRÀCIES PER LA SEVA VISITA ***