"CERCA GRATUÏTA"

CONOCE MEXICO, FOTOS E IMAGENES DE MEXICO Y ESPAÑA, POEMAS DE AMOR, BUSQUEDA GRATUITA, CULTURA MEXICANA, TRADICIONES DE CATALUÑA, VIAJES, TURISMO, ESCAPADAS, HISTORIA Y MUCHO MAS AQUI... EN GOOGLE.

15 de setembre 2009

"CATALUNYA ATORGA MEDALLA D'OR PER A MÉXIC"



Homenaje del Orfeò a Pau Casals en Veracruz (México) 1951.


En agraïment a Mèxic per haver generosament donat auxili, acollida, protecció i ajuda humanitària als exiliats catalans fa 70 anys, quan es van veure en la necessitat de fugir de Catalunya per la repressió franquista, el Govern concedeix a Mèxic la medalla d'Or de la Generalitat.

Aquest premi és el més extraordinari que atorga el Govern Català als que considera el mereixen i en aquesta ocasió es dóna al Poble Mexicà per la valentia i fraternitat mostrada en temps de difícil situació social i econòmica que es vivia a Europa.

Els Catalans lluny de fer un mal a Mèxic van reconèixer l'ajuda humanitària i van formar una anella de fortalesa mútua entre ambdues nacions.


ENLLAÇOS RELACIONATS:



*** S'accepten opinions referent aquests textos,
ja que s'estan donant a coneixer per una persona que és resident
però que no és catalana, per endavant GRÀCIES ***


*** Gràcies per la seva visita ***


2 opiniones:

Anònim ha dit...

Sens dubtes un acte de justícia vers aquest poble mexicà, que al llarg de la seva vida com a Estat Independent, sempre ha tingut una política de braços oberts.
Altres Estats hauríen de seguir aquest exemple...

El Angel de cari ha dit...

Hola!
creo que el idioma y la distancia no importan cuando un blog da noticias interesantes.
Besos desde Argentina